Graphic Design Rhinoceros Ltd

Suljettava kartonkikansio

Kansiomalli © Rhinoceros Oy, Pekka Niemi
Malli n:o 19099, Hyödyllisyysmalli n:o 3044
Patentti- ja rekisterihallitus, 1997
Nämä tiedot on painettava kansioon käytettäessä.

Suljettava kartonkikansio, jota käytetään suojaamaan tärkeitä papereita, kuten kirjeitä, valokuvia, mainoslehtisiä ym. tai kansio voi olla myös osa yrityksen ulkoasua ja markkinointia.
Kartonkikansio ©sulkijakolmiolla
Kirjapainot valmistavat kartonkikansiot yleensä nuutaten taittelu-urat ja stanssaten kansiot tiettyyn muotoon – tehdään viiltoja käyntikorttien kiinnittämiseksi ja erilaisia ja muotoisia liepeitä kansion reunoihin, jotta paperit pysyisivät kansion sisällä. Stanssausterien valmistus on usein hankalaa ja kallista sekä kartonkia menee hukkaan stanssauksen yhteydessä.
Perinteiset kartonkikansiot eivät tahdo pysyä kiinni ja paperit tippuvat usein kansion sisältä kunnollisen sulkemismekanismin puuttuessa.
Kartonkikansio ©sulkijalipalla

Keksinnön mukaan toteutettu kartonkikansio voidaan sulkea kunnolla kansion oikeaan alareunaan muodostuvalla ©sulkijakolmiolla tai ©sulkijalipalla.
©Sulkijakolmioita voidaan tehdä myös kaksi – kansion oikeaan ylä- ja alakulmaan, jolloin kansio sulkeutuu kokonaan ja sitä voi käyttää jopa kirjekuorena.
©Sulkijakolmio voi toimia myös käyntikorttitaskuna.
Kansion pitkät ©vaakaliepeet säilytetään ehjänä myös selän yli etukannen taustapuolella, jolloin ne puristavat kansion sisällä olevan materiaalin paikalleen suljettaessa.
Tuplanuuttauksen leveyttä kansion selässä säätelemällä voidaan määritellä kansion paksuus.

Kansiomalli säästää kartonkia. Kansio on avattuna suorakaiteen muotoinen ja se voidaan suunnitella suoraan kartonkiarkkien raakakoon mukaan, jolloin kartonkia ei leikata yhtään tai vain puhtaaksileikkauksen verran.
Kansiomalli säästää myös työtä. Kartonkikansio toteutetaan vain nuuttaamalla yhden kerran, jolloin stanssausvaihe jää kokonaan pois kansion valmistuksesta.

Keksintö on hyvin käyttökelpoinen ja vaikka idea onkin yksinkertainen, se avaa uusia lähestymistapoja kansioiden suunnitteluun ja valmistukseen. Mallin mukaan toteutettu kansio on myös ympäristöystävällinen ja kaunis.

Patentti- ja rekisterihallitus on myöntänyt kansiomallille mallisuojan ja hyödyllisyysmallisuojan.


Mallisuoja (29.08.1997): Malli n:o 19099
Hyödyllisyysmallisuoja (12.09.1997):
Hyödyllisyysmalli n:o 3044© Pekka Niemi, Rhinoceros Oy
Vuorikatu 22 C 52,
00100 Helsinki, FINLAND
puhelin 040 7011 812
info(at)aatos.fi
www.
aatos.fi


Sivun alkuun

HomePageRhinocerosTanssiWorks©Folder